Sisältöjulkaisija

angle-left Ideoita ja esimerkkejä Energiaraitilta
 

Ideoita ja esimerkkejä Energiaraitilta

Energiaraitti on uusiutuvan energian ja vähähiilisistä ratkaisuista kiinnostuneille suunnattu verkosto, joka tarjoaa laajasti tietoa, julkaisuja sekä esimerkkejä hajautetun uusiutuvan energian käytännön ratkaisuista ja liiketoimintamalleista. Pääasiallinen hanke energiaraitin taustalla on tällä hetkellä käynnissä oleva UusiutuWat-hanke, mutta energiaraitti on kuitenkin enemmän osiensa summa eli energiaraittiin on kytketty myös muita osahankkeita sekä maakunnan energianeuvonta.

Energiaraitin esittelykohteet muodostuvat pääsääntöisesti haja-asutusalueen uusiutuvan energian ratkaisuista. Verkoston esittelykohteiden ideana on, että kohteisiin päästään sovittaessa tutustumaan ja kuulemaan käytännössä eri uusiutuvan energian ratkaisuista, toimivuudesta, kustannuksista ja säästöistä sekä mahdollisista haasteista tai ongelmista. Osasta kohteista löytyy videoesittelyt.  Lisäksi suurimmassa osassa aurinkoenergiakohteita on etäseuranta, joiden kautta voidaan seurata erilaisten aurinkoenergiajärjestelmien reaaliaikaista tuotantoa. Mukana on mm. myös aurinkosähköjärjestelmiä, joissa on sähkövarasto.

Energiaraitin kautta jaetaan tietoa ennen kaikkea uusiutuvasta energiasta ja sitä kautta kannustetaan ihmisiä vähentämään energiankulutustaan,

Osa uusiutuvan energian kohteista ja investoinneista on syntynyt eri hankkeiden myötävaikutuksen kautta (tiedonvälitystä, selvityksiä, mitoituksia ja kannattavuuslaskelmia)

Energiaraitin toiminnallisuutena tulee jatkossa olemaan myös yhteisökehittämisen foorumi, mutta sen kehitystyö on vielä kesken.

 

Tutustu Energiaraittiin