Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu auttaa yrityksiä kehittämään vähähiilisiä liiketoimintamalleja
 

Joensuu auttaa yrityksiä kehittämään vähähiilisiä liiketoimintamalleja

15.03.2023 10:01

Joensuun kaupungilla helmikuussa alkanut Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hanke tarjoaa seuraavien parin vuoden ajan tukea Joensuun seudun yrityksille niiden liiketoiminnan kehittämiseen vähähiilisemmäksi.

Tavoitteena on vahvistaa Joensuun seudun yritysten tietoisuutta ja ymmärrystä toimiensa kasvihuonekaasupäästöistä ja mahdollisuudesta vähentää niitä sekä auttaa yrityksiä kehittämään uusia vähähiilisempiä tuotteita ja palveluita.

– On arvioitu, että keskimäärin 45 prosenttia kuntien alueellisista päästöistä syntyy yrityksissä ja palvelutuotannossa. Hiilineutraali Joensuu 2025 -tavoitteen saavuttamiseksi ja globaaliin ilmastohaasteeseen vastaamiseksi on keskeistä, että yrityksillä on tietoa ja työkaluja toimintansa kehittämiseksi vähäpäästöisemmäksi, sanoo ilmastoasiantuntija Pinja Leino Joensuun kaupungilta.

Yrityksille ilmastotyö on yhä keskeisempää myös muuttuvaan toimintaympäristöön sopeutumiseksi ja kilpailussa pärjäämiseksi.

– Haluamme hankkeen kautta myös tuoda eri toimijoita yhteen kehittämään ja kokeilemaan uudenlaisia vähähiilisiä ratkaisuja, Leino sanoo.

Yritysten tukitarpeita kartoitetaan kyselyllä

Yritysten tarpeiden kartoittamiseksi Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hanke kutsuu Joensuun seudun yritykset vastaamaan lyhyeen kyselyyn yritysten ilmastotyöstä. Tarkoituksena on kartoittaa ilmastotyön nykytilaa Joensuun alueen yrityksissä ja auttaa suunnittelemaan hankkeen toimenpiteitä mahdollisimman hyvin yrityksiä palveleviksi.

Kyselyyn voi vastata yrityksen koosta, toimialasta tai ilmastotyön vaiheesta riippumatta. Kysely on osoitteessa https://link.webropol.com/s/ilmastokaupunkijoensuu ja se löytyy myös osoitteesta www.joensuu.fi/kyselyt.

Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hanke on käynnissä vuosina 2023–2025. Hankkeessa työskentelee kaksi hanketyötekijää. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja Joensuun kaupunki. Hankkeelle myönnetyn EAKR- ja valtion rahoituksen kokonaissumma on 264 196 euroa ja Joensuun kaupungin omarahoitusosuus 88 065 euroa. Hankkeeseen ja Joensuun muuhun ilmastotyöhön voi tutustua osoitteessa climatejoensuu.fi tai somessa @climatejoensuu.
 

Lisätietoja:

Ilmastoasiantuntija Pinja Leino
pinja.leino@joensuu.fi
050 327 5589

Ilmastosuunnittelija Opri Orenius
opri.orenius@joensuu.fi
050 304 7918