Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun ensimmäisessä Save Pond Hockey turnauksessa kerättiin varoja ilmastotyöhön
 

Joensuun Save Pond Hockey -turnauksessa kerättiin varoja ilmastotyöhön

Joensuun ensimmäisessä Save Pond Hockey turnauksessa kerättiin varoja yhteensä 3000 € ja risat. Hieno summa ja ennen kaikkea hieno päivä!

Joensuun kaupunki on kartoittanut kaupungin ja yksityisten joutomaita ja kosteikko kohteita, joita metsittämällä ja ennallistamalla voisimme kasvattaa Joensuun hiilinieluja.

Save Pond Hockeystä kerätyt varat menevät osarahoitukseksi Murtosuon monimuotoisuuskosteikon ennallistamiseen ja sen ympäristön metsittämiseen. Alue on yhteensä 15, 5 hehtaaria ja se on aikaisemmin toiminut turvetuotantoalueena.

- Kosteikon ennallistamisella voimme palauttaa alueen monimuotoisuuden. Kosteikko suunnitellaan ensisijaisesti puolisukeltajasorsien poikue-elinympäristöksi, mutta ne soveltuvat myös muiden vesilintujen lisääntymis- ja levähdysalueiksi. Kosteikko perustetaan patoamalla ja nostamalla vettä sekä lisäämällä mosaiikkimaisesti avovesialueita. Kosteikon ennallistaminen edesauttaa sitä, ettei turvealueelta vapaudu hiiltä enää ilmakehään. Aluetta ympäröivät alueet metsittämällä voimme kasvattaa hiilinielujamme, kommentoi ympäristönsuojelusuunnittelija Minna Pulkkinen.

Joensuulla on kunnianhimoinen ilmastotavoite, Hiilineutraali Joensuu 2025. Tavoitteet saavutetaan yhdessä. Siksikin meidän tulee tehdä koko ajan uusia avauksia, näkökulmia ja tempauksia, jotta jokainen näkisi ne kaikki monimuotoiset mahdollisuudet tehdä ilmastotekoja. Save Pond Hockey -turnaus oli tähän mitä mainion, tavoitimme uusia ihmisiä ja herätimme keskutustelua ja ennen kaikkea meillä oli superhauskaa, kommentoi Ilmastokortteleiden hankesuunnittelija Jenni Väisänen.

 

Tapahtumaa järjestetiin yhdessä. Yhdessä Jokipoikien, Juniori Jokipoikien ja Save Pond Hockey tiimin kanssa.