Sisältöjulkaisija

angle-left Kokeileva kaupunkiseutu Joensuu -hanke 2020–2021
 

Kokeileva kaupunkiseutu Joensuu -hanke 2020–2021

Kokeileva kaupunkiseutu Joensuu -hanke on käynnissä 01.09.2020–31.5.2021.

Hankkeessa edistetään etätyöskentelyä ja etsitään uusia ilmastoystävällisiä ratkaisuja etätyöskentelyyn. Hankkeen aikana toteutetaan kunta-alan työntekijöille suunnattuja etätyökokeiluja, joiden avulla pyritään vähentämään työskentelyn ilmastovaikutuksia karsimalla työmatkaliikenteen päästöjä ja hyödyntämällä kuntien tyhjillään olevia toimitiloja. Etätyökokeiluihin osallistuville järjestetään heidän asuinkunnistaan etätyöskentelypisteet, joihin on mahdollista kulkea pyörällä, kävellen tai julkisella liikenteellä. Kokeilujen aikana pyritään kokeilemaan erilaisia ja joustavia etätyön tapoja ja muotoja, sekä ratkomaan etätyöhön liittyviä haasteita.

Etätyökokeilujen pohjana käytetään Joensuun kaupungin keväällä 2020 toteuttamaa, kunta-alan työntekijöille Pohjois-Karjalassa suunnattua kyselyä, jonka avulla kartoitettiin kokemuksia etätyöstä sekä siihen liittyvistä haasteista ja hyödyistä. Etätyökyselyn kautta oli myös mahdollista ilmaista halukkuutensa osallistua hankkeen aikana toteutettaviin etätyökokeiluihin.

Kokeileva kaupunkiseutu Joensuu -hankkeelle myönnettiin rahoitusta Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmasta, joka tähtää kuntien ja alueiden ilmastotyön vauhdittamiseen. Hankkeen kokonaisrahoitus on 50 000 €.

Yhteystiedot:

Kukka-Maaria Martiskainen, etätyökoordinaattori, Kokeileva kaupunkiseutu Joensuu

kukka-maaria.martiskainen@joensuu.fi, Puh. 044 576 7220