Sisältöjulkaisija

angle-left Norrapro Oy
 

Norrapro Oy

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto laajeni jälleen, kun joensuulainen Norrapro Oy liittyi mukaan verkostoon. Maanrakennusalan tuotteiden sekä niihin liittyvien komponenttien valmistukseen, asennukseen ja kehittämiseen erikoistunut Norrapro Oy valmistaa ja asentaa mm. Norrapro®/RBSO® – salaojatuotetta Suomessa. Tuotetta käytetään esimerkiksi metro- ja liikennetunnelien sekä parkkihallien kaltaisissa kalliotiloissa vedenohjausjärjestelmänä.

– Yrityksenä, joka keskittyy maanrakennusalan tuotteiden kehittämiseen ja valmistukseen, meillä on erityinen vastuu ympäristön hyvinvoinnista. Ilmastositoumus konkretisoi sitoutumisemme ympäristön suojelemiseen ja on linjassa yrityksemme arvojen kanssa. Pienentämällä ympäristövaikutuksiamme teemme myös tärkeän panostuksen yrityksemme kilpailukykyyn, kommentoi Norrapro Oy:n kehityspäällikkö Petri Turunen

Ilmastokumppanuusverkostoon liittyvät toimijat allekirjoittavat kaupungin kanssa vapaaehtoisen ilmastositoumuksen. Ilmastositoumuksessaan Norrapro Oy sitoutuu noudattamaan seuraavia toimenpiteitä ja tavoitteita: 

  • Edistämme Joensuun kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä 

  • Selvitämme toimintamme hiilijalanjäljen (Scopet 1-3) seuraavan 2 vuoden sisällä 

  • Vähennämme liikkumisen päästöjä  

  • Tehostamme jätteiden lajittelua työmailla ja tuotantogtiloissamme 

  • Edistämme tuotantotilan energiatehokkuutta ja selvitämme mahdollisuutta vihreään sähköön siirtymiseen sekä omaenergiantuotantoon 

  • Seuraamme toimenpiteiden etenemistä ja viestimme saavutuksistamme ilmastokumppaneille ja muille sidosryhmillemme. 

Norrapro Oy:n kehityspäällikkö Petri Turunen allekirjoitti sitoumuksen 25.3.2024.

– Norrapro Oy:n liittyminen ilmastokumppanuusverkostoon toimii konkreettisena esimerkkinä siitä, miten maanrakennusalan toimijat voivat pienentää toimintansa ympäristövaikutuksia. Maanrakennusalalla on valtava potentiaali vähentää päästöjä. On hienoa nähdä, että ilmastokumppanuusverkosto laajenee myös uusille toimialoille, joiden toiminnalla on suuri merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, kommentoi ilmastosuunnittelija Opri Orenius.