Joensuussa teemme ilmastotekoja

Joensuussa teemme ilmastotekoja

Jokainen ilmastoteko on tärkeä, oli se sitten suuri yritysinvestointi tai arkinen teko, jota ei aina ole osannut edes kuvitella ilmastoteoksi. Teot ilmaston hyväksi säästävät rahaa, energiaa ja ympäristöä. Samalla käytät valtaasi ja luot muutokselle mahdollisuuden.

Katso millaisia tekoja me Joensuussa teemme!

Asset Publisher

angle-left Kuntanielu-hankkeen blogikirjoituksessa muistutetaan hiilinielujen tärkeydestä
 

Kuntanielu-hankkeen blogikirjoituksessa muistutetaan hiilinielujen tärkeydestä

31.03.2023 09:48

Kuntanielu-hankkeen ensimmäisessä blogikirjoituksessa muistutetaan, että hiilinielujen vahvistaminen on tärkeää ja Kuntanielu-hankkeen tavoitteena on muotoilla pelisääntöjä toiminnalle.

-Metsien hiilinielujen lisääminen on kaikissa olosuhteissa tärkeä ilmastoteko samalla tavalla kuin energian säästäminen. Kunnat voivat osallistua nettonielujen vahvistamiseen esimerkiksi hoitamalla omia metsiään ilmastoystävällisesti ja kannustaa metsänomistajia toimimaan samalla tavalla, kertoo Kuntanielu-hankkeen vetäjä Mikael Hildén Suomen ympäristökeskuksesta.

Lue lisää blogikirjoituksesta täältä: Kunnat pelastamaan hiilinieluja | Turku.fi

Joensuun kaupunki on mukana Kuntanielu-hankkeessa 2022-2024, jonka tarkoitus on kehittää kuntien keinoja hiilinielujen lisäämiseen ja päästöjen kompensointiin. Hiilinielujen lisääminen tarkoittaa toimenpiteitä, joilla metsään, kasvillisuuteen ja maaperään lisätään hiilivarastoja eli vähennetään hiilidioksidin määrää ilmakehässä.