Asset Publisher

angle-left Linnunlahden siirtolapuutarhayhdistys ry ilmastokumppaniksi
 

Linnunlahden siirtolapuutarhayhdistys ry ilmastokumppaniksi

05.07.2024 08:03

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto on saanut uuden jäsenen, kun mukaan liittyi Linnunlahden siirtolapuutarhayhdistys ry.

Linnunlahden siirtolapuutarha on perustettu jo vuonna 1951. Siirtolapuutarhassa voi nauttia ”maalaiselämästä” ja kesästä keskellä kaupunkia; kuokkia, kitkeä ja kääntää maata, viljellä kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä kukkia silmäniloksi. Yhdistys lupautui sitoumuksessaan muun muassa edistämään kiertotaloutta lisäämään kompostointia ja biohiiletystä siirtolapuutarhan alueella. Lisäksi yhdistys asetti tavoitteeksi luonnon monimuotoisuuden lisäämisen perustamalla niittyalueita sekä torjumalla vieraslajeja.

- Teimme ympäristökyselyn siirtolapuutarhalla viime keväänä ja monet yhdistyksen jäsenistä toivoivat lisää tietoa ja koulutusta ympäristöasioista. Ilmastokumppanuus antaa vauhtia toimillemme, kertovat Linnunlahden siirtolapuutarhayhdistyksen puheenjohtaja Merja Mäkelä ja varapuheenjohtaja Jaana Puranen.

- Hienoa, että myös pienemmät yhdistystoimijat löytävät mukaan ilmastokumppanuusverkostoon. Toivomme pystyvämme tukemaan myös heitä työssä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi sekä lisäämiseksi, kommentoi kaupungin ilmastokoordinaattori Tuuli Hyppänen.