Joensuussa teemme ilmastotekoja

Joensuussa teemme ilmastotekoja

Jokainen ilmastoteko on tärkeä, oli se sitten suuri yritysinvestointi tai arkinen teko, jota ei aina ole osannut edes kuvitella ilmastoteoksi.

Teot ilmaston hyväksi säästävät rahaa, energiaa ja ympäristöä. Samalla käytät valtaasi ja luot muutokselle mahdollisuuden.

Katso millaisia tekoja me Joensuussa teemme!

Asset Publisher

angle-left Teot kaupunkikoteikko
 

Kaupunkikosteikko syntyy yhteisillä mutapallotalkoilla

23.05.2019 10:45

Joensuun kaupungin Ilmastotori -hanke toteutti Niinivaaralla kaupunkikosteikkoprojektin yhteistyössä seudun yritysten ja yhteisöjen kanssa. Projektissa Varaslampeen laskeva avo-oja kunnostettiin kosteikoksi. Mukana projektin toteutuksessa oli yhteensä 12 kosteikon kummia, joiden tuella mahdollistettiin kosteikon kunnostamistyöt.

Kunnostuksessa kosteikon virtaamaa hidastettiin lisäämällä ojan mutkittelua, syventämällä ja leventämällä ojan uomaa sekä rakentamalla pohjakynnys. Puhdistus- ja pidätyskyvyn parantuessa kosteikko tarjoaa luonnollisen keinon kaupungissa syntyvien sadevesien eli hulevesien hallintaan.

Kosteikkoprojektin yhteydessä Joensuussa kokeiltiin myös ensimmäistä kertaa vesiä puhdistavia EM (effective micro-organism) -mutapalloja. Appelsiinin kokoiset savipallot sisältävät hyödyllisiä mikro-organismeja, jotka tehostavat vesistön oman mikrobiyhteisön toimintaa ja parantavat siten veden laatua.

Kosteikkoprojekti oli osa Ilmastotorin kehittämää ja vuosittain toteuttamaa ilmastovastuuhanke-konseptia, jolla uusia vähähiilisiä ratkaisuja tuodaan Joensuun kaupunkikuvaan. Samalla toteutetaan kaupungin ilmasto-ohjelmaa.

 

Lisätietoja:

Ilmastori-hanke