Teot leipäteksti Joensuussa teemme ilmastotekoja

Joensuussa teemme ilmastotekoja

Jokainen ilmastoteko on tärkeä, oli se sitten suuri yritysinvestointi tai arkinen teko, jota ei ole osannut kuvitella ilmastoteoksi.

Teot ilmaston hyväksi säästävät rahaa, energiaa ja ympäristöä. Samalla käytät valtaasi ja luot muutokselle mahdollisuuden.

Katso millaisia tekoja Joensuussa teemme!

Asset Publisher

angle-left Teot Karhunmäki on yksi Ilmastokortteli
 

Karhunmäki on yksi Ilmastokortteli

Ilmastokorttelit hankkeen avoimessa haussa haettiin Joensuussa sijaitsevia korttelimaisia kokonaisuuksia yrityksiä, kotikatua tai yhteisöä, joiden kanssa yhdessä voitaisiin lähteä suunnittelemaan ja kokeilemaan ilmastoystävällisiä kokeiluja. Ideana tässä on tosiaan se, että lähdetään kokeilemaan ja tehdään sellaista mitä ei olla ennen tehty. Karhunmäen asukasyhdistys oli yksi hakijoista.

Yhteisten ideointi iltojen ja kartoituksen jälkeen Karhunmäessä yhdessä asukasyhdistyksen ja vanhempainryhmän kanssa ryhdytään hiilinielutalkoisiin.  Alue on kehittynyt nopeasti ja yhteisen ympäristön suunnitteleminen ja siistiminen kiinnostivat asukkaita. Suunnitelmissa on siis suunnitella yhdessä meluvallille hiilinielupuisto ja ryhtyä talkoisiin yhdessä.

 

Ilmastokorttelit –hanke