Asset Publisher

angle-left Itä-Suomen liikuntaopisto ISLO liittyi ilmastokumppaniksi
 

Itä-Suomen liikuntaopisto ISLO liittyi ilmastokumppaniksi

13.05.2024 11:51

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto sai 50. jäsenen kun Itä-Suomen liikuntaopisto ISLO liittyi verkostoon 19.4.2024. ISLO on Joensuussa sijaitseva vuonna 1979 perustettu liikunnan koulutuskeskus, joka tarjoaa liikunta-alan ammatillista koulutusta ja kehittää alueen urheilua ja hyvinvointia tiiviissä yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen ja muiden sidosryhmien kanssa. Lisäksi ISLO ylläpitää hostellia, joka tarjoaa edullista majoitusta Joensuun kaupungin keskustassa niin harjoitusleiriläisille, joukkueille, yksittäisille matkailijoille kuin perheillekin.

Ympäristövastuullisuus ja kestävä kehitys ovat keskeisiä arvoja organisaatiollemme. Ne heijastuvat kaikessa tekemisessämme - arkipäivän toimissamme, palvelutarjonnassamme ja opetuksessamme. Uskomme, että koulutusorganisaationa meillä on ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa ihmisten asenteisiin ja levittää ilmastotietoisuutta monilla eri tasoilla, olipa kyse sitten ammatillisesta koulutuksesta, vapaasta sivistystyöstä tai vaikkapa leiritoiminnasta, sanoo ISLO:n toimitusjohtaja Petri Pennanen.

– Pienilläkin teoilla on suuri merkitys. Siksi ilmastokumppanuus on luonteva jatkumo ympäristötyöllemme, samalla kannustaen meitä kehittämään toimintaamme entistä ilmastoystävällisemmäksi, Pennanen jatkaa.

Ilmastokumppanuusverkostoon liittyvät toimijat allekirjoittavat kaupungin kanssa vapaaehtoisen ilmastositoumuksen. Ilmastositoumuksessaan ISLO sitoutuu noudattamaan seuraavia toimenpiteitä ja tavoitteita:

  • Edistämme Joensuun kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä
  • Otamme kestävän kehityksen teemat entistä paremmin esille opetus- ja koulutustoiminnassamme
  • Edistämme kiertotaloutta vuokraamalla liikuntavälineitä kaupunkilaisten käyttöön
  • Tarkennamme etätyökäytäntöjämme työmatkaliikkumisen tarpeen vähentämiseksi
  • Kannustamme saapumaan töihin joukkoliikennettä käyttämällä tai pyörällä (kannustimena esim. kilometrikisaan osallistuminen)
  • Vähennämme vedenkulutusta vaihtamalla vettä säästävät suihkupäät ja suuttimet ISLO Hostelliin ja vähentämällä pyykin määrää hierontapoliklinikalla
  • Järjestämme vegaanispainotteisia aamupalaviikkoja ISLO Hostellilla
  • Ohjeistamme ja perehdytämme entistä parempaan jätteiden lajitteluun
  • Seuraamme toimenpiteiden etenemistä ja viestimme saavutuksistamme ilmastokumppaneille ja muille sidosryhmillemme.

ISLO:n toimitusjohtaja Petri Pennanen allekirjoitti sitoumuksen 19.4.2024.

On hienoa nähdä uusia ja monipuolisia toimijoita liittymässä ilmastokumppanuusverkostoon. ISLO:n sitoumus osoittaa, kuinka ilmastotavoitteita voidaan toteuttaa käytännössä eri toimialoilla, esimerkiksi vuokraamalla liikuntaopiston liikuntavälineitä. Tällaiset toimet voivat konkreettisesti vähentää kuntalaisten hiilijalanjälkeä ja edistää kiertotaloutta samalla kun ne kannustavat liikkumaan, kommentoi Joensuun kaupungin ilmastoasiantuntija Aino Kangas.