Etusivu leipäteksti esittely

Etusivu linkkiotsikko teot puhuvat puolestamme

Teot puhuvat puolestamme

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Energiayhteisöillä omavaraista energiantuotantoa
 

Energiayhteisöillä omavaraista energiantuotantoa

Ilmastokorttelit hanke piti yhdessä Karelia ammattikorkeakoulun, Suomen ympäristökeskuksen ja Solarworks Oy:n asiantuntijoiden kanssa verkkoseminaarin. Voit katsoa verkkoseminaarin tallenteen linkin kautta.

 

Energiayhteisöteemailta – verkkoseminaaritallenne 26.08.2020

 

Energiayhteisö voi muodostua useammasta pienkuluttajasta, yhdistyksestä, yrityksestä tai näiden yhdistelmästä

Energiayhteisön toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen osallistumiseen. Yhteisön ensisijainen tarkoitus on tuottaa itselleen taloudellista hyötyä uusiutuvasti tuotetun energian avulla. Yhteisön tarkoitus ei kuitenkaan ole tuottaa rahallista voittoa. Energiantuotantoon voi kuulua tuotettu sähkö, lämmitys tai sähköajoneuvojen latauksen mahdollistaminen.

Energiaa tuotetaan yhteisön arvoperiaatteiden mukaisesti ja jäsenet saavat yhteisöstä taloudellista hyötyä (esimerkiksi taloyhtiö, jonka katolla on aurinkopaneeleja ja josta energiaa jaetaan asukkaille).

Energiayhteisö on tapa vaikuttaa yhteiskunnallisesti energiantuotantoon sekä mahdollistaa yhä useammalle uusiutuvaan energian käyttöönoton ja pientuotannon samanaikaisesti. Energiayhteisössä tuotettu energia kattaa kotitalouden osaenergian kulutuksen.

 

Aurinkosähkö on soveltuvin energiantuotannonmuoto

Aurinkopaneelien avulla tuotettu aurinkosähkö ovat soveltuvin energiantuotannonmuoto. Se on kustannuksiltaan ja kestävyydeltään kilpailukykyinen.

Energiayhteisössä tulisi myös olla pohjakäyttöä parhaimpina kuukausina, eli maalis-syyskuussa. Tämä, jotta energiaa voidaan käyttää mahdollisimman pitkälti yhteisön sisällä.

Aurinkopnaleelit esteettömälle ja varjottomalle kohdalle. Etelän suuntaan suunnatut paneelit tuottavat parhaiten, seuraavaksi parhaiten itä-länsi suuntainen. Aurinkopaneelit voidaan asettaa katolle, seinälle tai maahan telineen päälle. Paneelien oikea asennus takaa sen, että paneeleita tukevat rakenteet sekä itse paneelit kestävät sään vaihteluita, lumikuormaa ja muuta kulutusta.

Akkujen avulla voidaan paneeleilla tuotettua energiaa säilyttää tai esimerkiksi ohjata veden lämmitykseen tai sähköisen kulkuneuvon lataukseen.  

Aurinkosähkön mikrotuotannossa, eli alle 100 kVA ei verovelvollisuutta eikä ilmoitusvelvollisuutta energiantuotannossa. Mikrotuottajiksi menevät keskimäärin kaikki rivitalot, kerrostalot ja omakotitalot.

 

Lue lisää teot

Kaupungintalo leveä

Etusivu linkkiotsikko kaikki ilmastotyöstämme

Kaikki ilmastotyöstämme

 

Joensuun ilmastotyö

Joensuun tavoitteena on yhdessä vähentää päästöjä 60 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2025 mennessä. Jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan tai varastoidaan hiilinielujen avulla.

Joensuussa eniten kasvihuonekaasupäästöjä aiheuttavat teollisuus ja työkoneet sekä liikenne ja lämmityksen tuottaminen. Joensuussa päästöt ovat laskeneet seurannan alusta, eli vuodesta 2007 lähtien. Vuoden 2017 päästötasosta tulisi vähentää vielä noin puolet, jotta hiilineutraaliustavoitteeseen päästään vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää ilmastotyöstämme

Etusivu täysleveä

Etusivu linkkiotsikko Ilmastokumppanuus

Ilmastokumppanuus

 

Haluan ilmastokumppaniksi esittely

Tavoitteenamme on edistää yhdessä kestävää yritystoimintaa ja vähähiilistä Joensuuta. Ilmastokumppanuudesta hyötyvät yritykset ja yhteisöt, jotka haluavat kehittää toimintansa ympäristöystävällisyyttä, suunnitelmallisesti pienentää ilmastopäästöjään sekä kehittää omia ilmastoystävällisiä ratkaisuja asiakkailleen.

Joensuussa tehdään monia ilmastotoimia.Yksin ei kuitenkaan tavoitteeseen päästä.Tarvisemme yrityksiä ja yhteisöjä mukaan päästöjen vähentämiseksi. Ilmastokumppanuus on  yhteistyötä kaupungin elinkeinoelämän ja yritysten kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Lue lisää ilmastokumppanuudesta

Yhdessä leveä

Etusivu linkkiotsikko yhdessä osallistumalla

Yhdessä osallistumalla

 

Etusivu-ingressi-yhdessä osallistumalla

Ilmaston ja ympäristönsuojelussa on pitkälti kyse kohtuullisista ja kestävistä elämäntavoista sekä pienistä arkiteoista. Täältä löydät vinkkejä Joensuusta ja muualta Suomesta.

Sisältöjulkaisija

Lue lisää osallistu