Sisältöjulkaisija

angle-left Hack Me Up -ideoin­ti­kil­pai­lul­la et­si­tään rat­kai­su­ja yri­tys­ten il­mas­to­haas­tei­siin
 

Hack Me Up -ideoin­ti­kil­pai­lul­la et­si­tään rat­kai­su­ja yri­tys­ten il­mas­to­haas­tei­siin

07.11.2023 13:49

Marraskuun lopussa järjestetään opiskelijoille suunnattu ideointikilpailu Hack Me Up, jossa etsitään ilmastoviisaita ratkaisuja yritysten, yhteisöjen ja kotitalouksien vastuullisuuden hyväksi. Tarkoituksena on löytää ratkaisuja, joilla joko pienennetään hiilijalanjälkeä tai kasvatetaan hiilikädenjälkeä eli positiivisia ilmastovaikutuksia. Parhaat ideat palkitaan ja voittajatiimille on luvassa 1 000 euroa.

Ideakilpailun järjestävät yhteistyössä Ilmastokaupunki Joensuu 2025 ja Innokaupunki Joensuu -hankkeet sekä yhteistyökumppaniyritykset.

– Ideakilpailulla haluamme kannustaa opiskelijoita tuottamaan luovia ratkaisuja positiivisten ilmastotekojen edistämiseksi niin yrityksissä kuin kotitalouksissakin Joensuussa, taustoittaa ilmastoasiantuntija Pinja Leino Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hankkeesta.

– Hack Me Up -kilpailussa kisataan tiimeissä hackathon-tyyppisesti eli työskennellään parin vuorokauden tiivis rupeama ja saadaan aikaan uusia ideoita yhteiskehittämisen avulla, Leino kertoo.

Opiskelijat voivat ilmoittautua tapahtumaan yksin tai koota 2–5 hengen tiimin. Jos ilmoittautuu yksin, kilpailun järjestäjät huolehtivat tiimin kokoamisesta. Ilmoittautuessa saa valita yhden vastuullisuushaasteen, johon ainakin haluaa pohtia ratkaisuja.

Tarjottuja haasteita kilpailijoille ovat

- ilmastoviisas verkkokauppa
- opiskelijaruokailun ruokahävikin pienentäminen
- opiskelijoiden vapaa-aikaan liittyvät joukkoliikennetarpeet
- lajittelun ja kierrättämisen tehostaminen kotitalouksissa
- älykäs ja ilmastoviisas kaukolämpö


Tuomaristo arvioi ideoiden toimivuutta, toteutettavuutta, käyttäjäkokemusta ja uutuusarvoa.

– Ideointikilpailun toivotaan innostavan opiskelijoita myös jatkossa innovointiin ja uusien ratkaisujen kehittämiseen. Opiskelijoilla on halutessaan mahdollisuus jatkaa ideoidensa kehittämistä ja jalostamista ensi vuoden Start Me Up -liikeideakilpailussa sovittaessa kumppaniyrityksen kanssa, kertoo Business Joensuun yritysvalmentaja Kirsi Svärd.

Hack Me Up järjestetään perjantaista lauantaihin 24.–25. marraskuuta Joensuun Tiedepuistossa. Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy perjantaina 17. marraskuuta kello 15.

 

Vastuullisuushaasteisiin tutustuminen ja ilmoittautuminen: businessjoensuu.fi/hackmeup