Sisältöjulkaisija

angle-left Hankkeet ja verkostot-Alueellisen ilmasto- ja energiatyön edistämishanke
 

Alueellisen ilmasto- ja energiatyön edistämishanke 2018-2019

Alueellisen ilmasto- ja energiatyön edistämishankkeessa kannustettiin pk-yrityksiä ja Pohjois-Karjalan kuntia liittymään energiatehokkuussopimukseen sekä järjestettiin energianeuvontaa yrityksille, kunnille ja asukkaille.

Kunnille järjestettiin ilmastotyön käynnistämisen webinaari ja konsulttipalvelua energiasopimukseen liittymisestä. Yrityksille tarjottiin myös ostopalveluna ostettua konsultin toteuttamaa energiatehokkuus- ja katselmussparrausta, jossa konsultti kiersi seitsemässä yrityksessä ja kertoi tarkemmin energiatehokkuussopimuksesta, siihen liittymisestä, energiatuesta ja soveltuvista investoinneista ja antoi neuvontaa, millaisia energiatehokkuusinvestointeja kannattaa suunnitella. Tiedepuistolla järjestettiin yrityksille tarkoitetun ympäristövastuupäivä, jossa yritykset pääsivät esittelemään omia ympäristövastuuntoimenpiteitä ja -palveluja.

Asukkaille järjestettiin energianeuvonnan pop-up tapahtumia, kuten energiakävely Setlementtiasunnoilla, puhelinten energiansäästötilaan klinikka, omakotitalojen lämmitysjärjestelmistä energiailta Joensuussa pientaloasujille sekä uusiutuvan energian ilta kirjastolla, jossa keskusteltiin aurinkosähkön hankinnasta ja sähkön kulutusjoustosta.

Alueellisen energia- ja ilmastotyön edistämishanke toimi 01.09.2018–30.04.2019. Sitä rahoitti Energiavirasto.

 

Hankkeen aikana pidetyissä energiailloissa jaettiin materiaaleja lämmitykseen ja valaistukseen liittyen. Alla olevista linkeistä voit ladata aurinkosähköoppaan ja valaistusoppaan.

Aurinkosähköä kerrostaloon. Opas asukkaille, hallituksen jäsenille ja isännöitsijöille

Energiatehokas valaistus taloyhtiöön. Opas osakkaille, asukkaille ja isännöitsijälle