Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki järjestää Ilmastoannos-työpajan ravintola-alalle
 

Joensuun kaupunki järjestää Ilmastoannos-työpajan ravintola-alalle

12.10.2023 13:29

Joensuun seudun ravintoloille tarkoitettu Ilmastoannos-työpaja järjestetään 7.11 klo 9–10.30. Työpaja järjestetään Teamsissa, ja se on osallistujille maksuton. Ilmoittautua voi 22.10. saakka.


Ilmastoannos-työpajaan osallistuvat ravintolat saavat maksutta käyttöönsä OpenCO2netin Aterian ilmastolaskurin neljän kuukauden ajaksi. Laskurin avulla on mahdollista selvittää ja vertailla eri annosten hiilijalanjälkiä. Lisäksi laskurilla voi tarkastella energiankulutuksen ja aterioiden kotiinkuljetusten vaikutuksia päästöihin. Ymmärrys päästöistä auttaa löytämään sekä ilmastoystävällisempiä että edullisempia tapoja toimia. Laskurin avulla on mahdollista kehittää ravintolan ruokalistaa ja reseptiikkaa ja halutessaan laskurin avulla voi kehittää ”ilmastoannoksia”, joilla on pieni hiilijalanjälki. 

Työpajassa 7.11. OpenCO2netin Sari Siitonen kouluttaa laskurin käyttöön ja opastaa tarvittavien tietojen keräämiseen. Työpajan järjestää Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hanke, jota rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Joensuun kaupunki.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Ilmastosuunnittelija Opri Orenius
opri.orenius@joensuu.fi
050 304 7918