Joensuussa teemme ilmastotekoja

Joensuussa teemme ilmastotekoja

Jokainen ilmastoteko on tärkeä, oli se sitten suuri yritysinvestointi tai arkinen teko, jota ei aina ole osannut edes kuvitella ilmastoteoksi. Teot ilmaston hyväksi säästävät rahaa, energiaa ja ympäristöä. Samalla käytät valtaasi ja luot muutokselle mahdollisuuden.

Katso millaisia tekoja me Joensuussa teemme!

Sisältöjulkaisija

angle-left Ilmastokumppanuusverkostoon liittynyt yli 50 jäsentä
 

Ilmastokumppanuusverkostoon liittynyt yli 50 jäsentä

17.05.2024 12:17

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto ylitti 50 jäsenen rajapyykin, kun verkostoon liittyivät Psykoterapia- ja ohjauspalvelut Maarit Pietiäinen Oy ja painotuotteita valmistava Painokanava Oy.

Ilmastokumppanuusverkostoon pääsee mukaan allekirjoittamalla ilmastositoumuksen, jossa yritys tai yhteisö sitoutuu toteuttamaan valitsemiaan ilmastotekoja. Maarit on käynnistänyt yrityksensä ilmastotyötä jo ennen verkostoon liittymistä laskemalla yrityksensä hiilijalanjäljen yhteistyössä Karelia AMK:n opiskelijoiden kanssa.

- Yhden hengen yrityksessä on helppo vaikuttaa tiettyihin asioihin, kuten siihen millä tavalla työmatkat taitetaan, Pietiäinen kommentoi.

Maarit sitoutui ilmastositoumuksessaan mm. siirtymään 100 % energialähteillä tuotettuun sähköön ja suosimaan hankinnoissa mahdollisuuksien mukaan käytettyjä tuotteita. Lisäksi hän sitoutui toteuttamaan yrityksen päästölaskennan uudelleen viiden vuoden kuluttua, jotta hän voi seurata yrityksensä ilmastotyön edistymistä.

Painokanava Oy liittyi myös mukaan ilmastokumppanuusverkostoon. Painokanava on paikallinen painotuotteita valmistava yritys. He sitoutuivat muun muassa toimittamaan valmiit tuotteet asiakkaille mahdollisimman usein jakelupyörällä, sillä toimitusosoitteet ovat usein melko lähellä toimipistettä. Painokanava myös perustaa ympäristötiimin tukemaan ympäristötyötään.

– Ilmastokumppanuusverkosto on kasvanut viime aikoina vauhdilla. Ilmastotyö selkeästi kiinnostaa joensuulaisia yrityksiä, mikä on ilahduttavaa huomata, kommentoi Joensuun kaupungin ilmastokoordinaattori Tuuli Hyppänen.

Joensuun kaupunki haluaa kannustaa yrityksiä suunnitelmalliseen ilmastotyöhön. Yksi tuen muoto on ilmastokumppanuus kaupungin kanssa. Kumppanuudesta hyötyvät yritykset ja yhteisöt, jotka haluavat kehittää ympäristöystävällisyyttään, pienentää ilmastopäästöjään suunnitelmallisesti ja kehittää omia ilmastoystävällisiä ratkaisuja asiakkailleen.

Lisätietoa ilmastokumppanuudesta on osoitteessa climatejoensuu.fi/ilmastokumppanuus.