Публикатор

angle-left ISYK - Joensuun Isännöinti-Ykköset Oy
 

ISYK - Joensuun Isännöinti-Ykköset Oy

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto sai 49. jäsenen, kun verkoston toimintaan liittyi mukaan Joensuun Isännöinti-Ykköset ISYK. Se on joensuulainen isännöintitoimisto, joka tarjoaa asiantuntija- ja taloushallinnon palveluita yli 200 asunto- ja kiinteistöosakeyhtiölle Joensuussa.

ISYK on aloittanut ilmastotyötä jo ennen verkostoon liittymistä luomalla Energiaremppa-palvelun. Sen avulla taloyhtiöt voivat toteuttaa energiankulutusta vähentävän energiaremontin avaimet käteen -palveluna.

– Energiaremppa-palvelukokonaisuus luotiin vaihtoehtoiseksi tavaksi ajatella taloyhtiön saneerauksia energiakulutuksen näkökulmasta, jolloin saavutetut kustannussäästöt syntyvät pääsääntöisesti saneerauksen jälkeisinä vuosina säästettyinä energiakustannuksina. Päästöistä 30 prosenttia syntyy rakennuksista, joten energiaremppoja toteuttamalla taloyhtiöissä voidaan merkittävästi vähentää energiankulutusta, sanoo isännöitsijä ja yrittäjä Pekka Uuranne.

ISYK sitoutuu kaupungin kanssa tekemässään ilmastositoumuksessa:

  • Ylläpidämme ja kehitämme Energiaremppa-konseptiamme ja vähennämme sen myötä suunnitelmallisesti taloyhtiöiden energiankulutusta

  • Sitoudumme vähentämään työntekijöidemme työmatkaliikkumisesta sekä työssä liikkumisesta aiheutuvia päästöjä.

  • Selvitämme omasta toiminnasta aiheutuvan hiilijalanjälkemme

  • Edellytämme sopimuskumppaneiltamme taloyhtiöhankkeissa uusiutuvan energian käyttöä työmaalla, uusio- ja uusiutuvien materiaalien käyttöä sekä hankittavien laitteiden korjattavuutta ja pitkää takuuaikaa

Yrittäjä ja isännöitsijä Pekka Uuranne allekirjoitti sitoumuksen 2.4.2024.

– On hienoa, miten ilmastokumppanuusverkosto houkuttelee myös jo osittain ilmastotyötään aloittaneita yrityksiä. Tällaiset yritykset näyttävät suuntaa myös muille verkostossa oleville yrityksille ja toimivat edelläkävijöinä omalla toimialallaan, kommentoi Joensuun kaupungin ilmastokoordinaattori Tuuli Hyppänen.