Публикатор

angle-left Polkka sai vuoden 2019 eläinoikeuspalkinnon
 

Polkka sai vuoden 2019 eläinoikeuspalkinnon

12.11.2019 06:44

Vuoden 2019 eläinoikeuspalkinto Pro Animalia on myönnetty kasvisproteiinituote seitanin tuomisesta koulujen, hoitolaitosten ja päiväkotien ruokalistoille. Palkinnon sai Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy, joka vastaa Joensuun kaupungin ateriapalveluista esimerkiksi monissa kouluissa. Joensuun kaupunki omistaa Polkasta 40 prosenttia.

Eläinoikeuspalkinnolla Animalia haluaa kiittää Polkka oy:tä eläin- ja ympäristöystävällisestä tuoteinnovaatiosta ja nostaa esiin joukkoruokailun tärkeän roolin eläin- ja ilmastokysymyksissä.

Polkka alkoi tarjota joukkoruokailuissa lokakuun alusta Osuuskunta Myötävoiman seitania, joka on vehnägluteenijauhosta valmistettava runsasproteiininen ruokatuote. Se on lähiruokaa, joka valmistetaan Kontiolahdella. Sen valmistuksessa on käytetty muun muassa kotimaista hernejauhoa ja kasviksia, mikä entisestään parantaa paikallisuusastetta.

”Usein eläintuotantoa ja lihansyöntiä puolustetaan suomalaisuudella ja perinteillä. Polkan toiminta ja Myötävoiman seitan ovat erinomaiset esimerkit siitä, miten suomalaista maataloutta ja tuotantoa voidaan kunnioittaa ja hyödyntää myös kasvisruokaa tuottamalla. Animalia kiittää Polkka oy:tä siitä, että se raivaa esimerkillään tietä myös muille ruoka-alan toimijoille”, Animalian puheenjohtaja Erja Laakkonen

Joensuun kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

”Kaupunki omistaa Polkasta 40 prosenttia, joten yhtiön on omilla toimillaan autettava tavoitteen saavuttamista. Polkan ateriapalveluissa näitä keinoja ovat lähiruoan ja kasvispainotteisen ruoan lisääminen sekä ruokahävikin vähentäminen”, Polkan toimitusjohtaja Hannele Portman kertoo.