Публикатор

angle-left Ilosaarirock ja Pohjois-Karjalan Sähkö yhteistyöhön
 

Ilosaarirock ja Pohjois-Karjalan Sähkö yhteistyöhön

24.06.2019 12:38

Ilosaarirock ja Itä-Suomen johtava sähköyhtiö Pohjois-Karjalan Sähkö ovat solmineet kestävän kehityksen yhteistyösopimuksen. Samalla käynnistetään kestävän kehityksen projekti, jossa mukana on myös Suomen luonnonsuojeluliitto.

Ilosaarirockin ja Pohjois-Karjalan Sähkön yhteistyön ytimenä on pienentää Ilosaarirockin energiankäytön aiheuttamia ympäristövaikutuksia, parantaa festivaalivieraiden tietoisuutta vastuullisesta energiankäytöstä ja tuottaa käytännön keinoja oman hiilijalanjäljen pienentämiseen.

– Nyt solmitun yhteistyön avulla pystymme ottamaan uusia askeleita Ilosaarirockin ympäristöystävällisyyden eteen. Olemme tehneet kansainvälisesti tunnustettua kestävän kehityksen pioneerityötä tapahtumakentällä jo 2000-luvun alusta saakka ja tämän sopimuksen myötä saamme Pohjois-Karjalan Sähkön tietotaidon käyttöömme sekä lisäresursseja tavoitteiden saavuttamiseen. PKS on meille tuttu ja luotettava kumppani ja olemme vahvasti yhteisellä asialla luomassa entistä vastuullisempaa festivaalia, kertoo Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis.

Ilosaarirockin ja Pohjois-Karjalan Sähkön yhteistyön avainteema on Ilosaarirockin energiankulutuksen tarkkailu ja energiatehokkuuden parantaminen. Lisäksi projektissa tutkitaan tapoja tuottaa energiaa festivaalialueella.

– Sähkönkulutuksen pienentäminen säästää sekä ympäristöä, että selvää rahaa. Festariin voi suhtautua kuin omakotitaloon, tavoitteena on selvittää mistä nurkasta vetää ja tukkia vuodot. PKS tuntee meidät ja festarialueen läpikotaisin, joten he ovat meille paras mahdollinen apu kehitystyössä. Lisäksi meitä kiinnostaa esimerkiksi aurinkoenergia, Ilosaarirockin aikaan kun on pimeää vain muutama tunti vuorokaudessa, visioi Ilosaarirockin tuotantopäällikkö Jani Salomaa.

Pohjois-Karjalan Sähkölle Ilosaarirock on luonteva kumppani. Yhtiö näkee Ilosaarirockin asiakaskunnan edustavan luontevaa suhtautumista ympäristöarvoihin ja vastuulliseen energiankäyttöön.

– Ilosaarirock on rockfestivaalina koko itäisen Suomen ylpeydenaihe. Hyvin hoidettu, kehittyvä ja vastuullisena tunnettu tapahtuma sopii hyvin omiin arvoihimme ja viestintäämme. Ilmastonmuutoksen torjunnassa todellinen muutos syntyy teoilla, eikä puheilla. Erinomainen maaperä aidon muutoksen aikaansaamiseksi on Ilosaarirockin edustama ikäluokka, joka on omaksunut ympäristövastuullisuuden osaksi arkisia valintojaan. Haluamme siksi kantaa oman osuutemme ja antaa vastuullisen energiankäytön tietotaitomme tässä kaikkien käyttöön, vahvistaa Pohjois-Karjalan Sähkön markkinointipäällikkö Kimmo Tolvanen.

Ilosaarirockin ja Pohjois-Karjalan Sähkön yhteistyö käynnistyi keväällä 2019 ja projekti kestää vuoden 2020 loppuun.

Ilosaarirock laskee vuosittain hiilijalanjälkensä ja maksaa päästökaupan mukaisen kompensaatiomaksun kasvihuonekaasupäästöistään. Ilosaarirock kompensoi päästönsä lahjoittamalla kompensaatiosumman Suomen luonnonsuojeluliiton kautta puhtaiden vesien suojelutyöhön.

Lue lisää Ilosaarirockin vastuullisuudesta täältä.

Tiedote: Ilosaarirock.fi