Публикатор

angle-left TIER Mobility
 

TIER Mobility

Joensuun ilmastokumppanuusverkostoon on liittynyt uusi yritys; TIER Mobility, joka on tarjonnut yhteiskäyttöisiä sähköpotkulautoja joensuulaisten sujuvan ja kestävän liikkumisen mahdollistamiseksi vuodesta 2022. Yhtiö itse saavutti hiilineutraaliuden jo tammikuussa 2020 ensimmäisenä pienliikkumispalvelujen toimijana. 

“TIER on tehnyt runsaasti töitä kestävän kehityksen ja ilmastoystävällisen liikkumisen eteen. Erilaisten toimien kautta olemme onnistuneet aktiivisesti vähentämään yhtiön ympäristövaikutuksia muun muassa sähköistämällä logistiikkaketjua ja pidentämällä käytössä olevien ajoneuvojen käyttöikää yli viiteen vuoteen. Tavoitteenamme on muuttaa liikkumista pysyvästi paremmaksi, ja se onnistuu vain luomalla kestävistä liikkumismuodoista kätevin vaihtoehto arkikäyttöön”, kertoo TIERin maajohtaja Elina Bürkland.

Osana Joensuun ilmastokumppanuusverkostoa TIER sitoutuu noudattamaan seuraavia toimenpiteitä ja tavoitteita:

  • Edistämme Joensuun kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali.
  • Kehitämme data-analytiikan hyödyntämistä huoltoreittien optimoinnissa
  • Lisätään varaosien uusiokäyttöä ja niiden elinkaaren pitenemistä
  • Edistämme kestävien liikkumismuotojen käyttöä työ- ja koulumatkoihin sekä muihin arjen matkoihin. Tarjoamaan kätevän ensimmäisen ja viimeisen kilometrin vaihtoehdon, joka tekee joukkoliikenteestä houkuttelevampaa
  • Seuraamme toimenpiteiden etenemistä ja viestimään saavutuksista ilmastokumppaneille.

“Sähköpotkulaudoilla voidaan vähentää autoilua, kun niitä käytetään esimerkiksi joukkoliikenteen kanssa. Toivomme, että saamme kaupunkilaiset ja erityisesti opiskelijat mukaan, ja ilmastoystävällisten liikkumismuotojen käyttö lisääntyy”, toivoo ilmastosuunnittelija Salla Anttila.

TIERin maajohtaja Elina Bürkland allekirjoitti ilmastositoumuksen 8.7.2024.