Joensuussa teemme ilmastotekoja

Joensuussa teemme ilmastotekoja

Jokainen ilmastoteko on tärkeä, oli se sitten suuri yritysinvestointi tai arkinen teko, jota ei aina ole osannut edes kuvitella ilmastoteoksi. Teot ilmaston hyväksi säästävät rahaa, energiaa ja ympäristöä. Samalla käytät valtaasi ja luot muutokselle mahdollisuuden.

Katso millaisia tekoja me Joensuussa teemme!

Innehållspresentatör

angle-left Ehdotuksia uusiksi luonnonmuistomerkeiksi saapui noin parikymmentä
 

Ehdotuksia uusiksi luonnonmuistomerkeiksi saapui noin parikymmentä

05.09.2022 11:51

Joensuun kaupunki keräsi elokuun ajan esityksiä uusiksi luonnonmuistomerkeiksi. Esityksiä luonnonmuistomerkeiksi pystyi tekemään 1.–31.8.2022 välisenä aikana eHarava-kyselyn kautta sekä lähettämällä ehdotuksensa sähköpostite tai kirjeitse kaupungin ympäristönsuojeluun.


Esityksiä uusiksi luonnonmuistomerkeiksi tuli yhteensä 23 kpl. Tehdyt ehdotukset käsitellään syksyn aikana. Niiden pohjalta käynnistetään neuvottelut maanomistajien kanssa. Kaupungin tavoitteena on tuoda rauhoituksen piiriin mahdollisimman monta uutta luonnonmuistomerkkiä eri puolilta Joensuuta.


(Luonnonmuistomerkit ovat luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettuja pienialaisia ja selkeästi ympäristöstä erottuvia kohteita, kuten puita, siirtolohkareita tai muita vastaavia luonnonmuodostumia.  Luonnonmuistomerkkejä suojellaan niiden erityisyyden vuoksi. Suojeluperusteen voi muodostaa esimerkiksi kohteen kauneus, harvinaisuus, maisemallinen merkitys, tieteellinen arvo tai muu vastaava syy.)