Innehållspresentatör

angle-left Winter Cycling Congress Joensuuhun 2020
 

Winter Cycling Congress Joensuuhun 2020

23.05.2019 09:49

Joensuu toimii vuoden 2020 kansainvälisen talvipyöräilykonferenssin järjestämiskaupunkina.

– Olemme erittäin otettuja, että Joensuu valikoitui järjestämiskaupungiksi. Haluamme konferenssissa korostaa, että ympärivuotinen pyöräily on arkinen kaikenikäisten ihmisten asia täällä Pohjolassa. On hienoa näyttää, mitä Joensuussa pyöräilyn edistämiseksi on tehty, toteaa Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

Winter Cycling Congress kerää kansainväliseen tapahtumaan pyöräilyn edistäjät ja asiantuntijat. Konferenssin pääteemana on kehittää talvipyöräilyn olosuhteita ja vahvistaa talvipyöräilyn roolia arkisena liikkumismuotona sekä jakaa parhaita käytäntöjä ympäri maailman. Ohjelma on usein sisältänyt muun muassa luentoja, kaupunkipyöräretkiä ja työpajoja. Tapahtuman taustalla toimii kansainvälinen Winter Cycling Federation.

– Joensuu on tehnyt pitkäjänteistä ja systemaattista työtä ympärivuotisen pyöräilyn edistämiseksi. Konferenssi on vieraillut viime vuonna kaupungeissa, joissa ympärivuotinen pyöräily ei ole kovin yleistä. Tämän vuoksi on tärkeää välillä päästä yhteisöllemme tarjoamaan konferenssikohde, jossa ympärivuotinen pyöräily on arkipäivästä ja yleistä, toteaa kansainvälisen Winter Cycling Federaation puheenjohtaja Timo Perälä.

Talvipyöräilykonferenssi järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013 Oulussa. Oulun jälkeen tapahtuma on pidetty Winnipegissä (2014), Leeuwardenissa (2015), Minneapoliksessa (2016), Montrealissa (2017), Moskovassa (2018) ja Calgaryssa (2019).

Winter Cycling Congressin ajankohta vahvistuu lähikuukausien aikana. Tapahtuman ohjauksesta vastaa Joensuun kaupungin kävelyn ja pyöräilyn edistämisryhmä.

 

Lisätietoja verkossa:

Joensuun Winter Cycling Congress

Winter Cycling Federation

www.icyclejns.fi