Joensuussa teemme ilmastotekoja

Joensuussa teemme ilmastotekoja

Jokainen ilmastoteko on tärkeä, oli se sitten suuri yritysinvestointi tai arkinen teko, jota ei aina ole osannut edes kuvitella ilmastoteoksi.

Teot ilmaston hyväksi säästävät rahaa, energiaa ja ympäristöä. Samalla käytät valtaasi ja luot muutokselle mahdollisuuden.

Katso millaisia tekoja me Joensuussa teemme!

Innehållspresentatör

angle-left Karhunmäki on yksi Ilmastokortteli
 

Karhunmäki on yksi Ilmastokortteli

13.06.2019 11:52

Ilmastokorttelit-hankkeen avoimessa haussa haettiin Joensuussa sijaitsevia korttelimaisia kokonaisuuksia, yrityksiä, kotikatuja tai yhteisöjä, joiden kanssa yhdessä voitaisiin lähteä suunnittelemaan ja kokeilemaan ilmastoystävällisiä kokeiluja. Ideana oli, että mukaan valittujen tahojen kanssa lähdetään kokeilemaan ja tehdään sellaista, mitä ei olla ennen tehty. Karhunmäen asukasyhdistys oli yksi hakijoista.

Yhteisten ideointi-iltojen ja kartoituksen jälkeen Karhunmäessä päätettiin ryhtyä hiilinielutalkoisiin yhdessä asukasyhdistyksen ja vanhempainryhmän kanssa. Alue on kehittynyt nopeasti ja yhteisen ympäristön suunnitteleminen ja siistiminen kiinnostivat asukkaita. Tavoitteena on suunnitella yhdessä meluvallille hiilinielupuisto ja sen jälkeen ryhtyä yhdessä talkoisiin puiston toteuttamiseksi.

Lue lisää Ilmastokorttelit–hankkeesta