Innehållspresentatör

angle-left Yrittäjät kutsutaan keskustelemaan kaupungin hankintojen päivittyvistä ympäristökriteereistä
 

Yrittäjät kutsutaan keskustelemaan kaupungin hankintojen päivittyvistä ympäristökriteereistä

27.03.2024 12:34

Pohjoiskarjalaisille yrityksille tarjoutuu tilaisuus kasvattaa osaamistaan ja jakaa näkemyksiään julkisten hankintojen muuttuvista vastuullisuusvaatimuksista huhtikuussa järjestettävissä seminaarissa ja työpajassa.

Taustalla on Joensuun kaupungilla käynnissä oleva hankintaohjeistuksen päivitys. Jatkossa ilmasto- ja ympäristönäkökulmat ohjeistetaan ottamaan huomioon kaikissa kaupungin tekemissä hankinnoissa, joissa päästöjä ja muita ympäristövaikutuksia on mahdollista pienentää. Alueen yritykset halutaan ottaa mukaan tähän kehitystyöhön jo valmisteluvaiheessa.

Huhtikuun 10. päivä järjestetään Vastuullisuus hankinnoissa ja rahoituksissa -seminaari valottaa hankintojen muuttuvia vastuullisuusvaatimuksia eri näkökulmista. Seminaarissa kuullaan lisäksi vastuullisuusvaatimuksista tulevaisuuden laina- ja tukihakemuksissa. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen: www.lyyti.fi/reg/julkiset_hankinnat_joensuu_seminaari.

Seminaarin jälkeisellä viikolla huhtikuun 18. päivä järjestetään lisäksi Vähähiilisyys kaupungin hankinnoissa -työpaja. Se kutsuu yritykset pohtimaan yhdessä, miten vähähiilisyysnäkökulmat voisi huomioida kaupungin hankinnoissa parhaiten. Työpajaan osallistuminen tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa tulevaisuuden hankintakriteereihin ja -käytäntöihin ja auttaa osallistuvia yrityksiä valmistautumaan muuttuviin vaatimuksiin. Työpaja on tarkoitettu kaikille yrityksille, joita ovat kiinnostuneita osallistumaan kaupungin kilpailutuksiin toimialasta riippumatta.

Työpajan sisältö tarkentuu mukaan ilmoittautuneiden yritysten mukaan. Työpajan alustava ohjelma ja ilmoittautuminen: www.lyyti.fi/reg/Vahahiilisyys_kaupungin_hankinnoissa.

– Hankintojen vähähiilisyyden kehittäminen on osa Joensuun hiilineutraaliuteen tähtäävää ilmastotyötä, sillä hankinnat ovat merkittävä keino kaupungin kasvihuonekaasupäästöjen ja luonnonvarojen käytön vähentämiseen. Hankintojen kautta julkinen sektori voi myös tukea vähähiilisiä ja kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja, kun ostovoimaa käytetään ympäristövaikutuksiltaan pienempien tavaroiden, palveluiden ja urakoiden hankkimiseen, kertoo kansliapäällikkö Jenni Jokela Joensuun kaupungilta.

Huhtikuun tilaisuudet järjestää Vastuullinen yritystoiminta Pohjois-Karjalassa -kehittämisohjelma yhdessä Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hankkeen ja Business Joensuun kanssa.