Linkkejä kuluttajien energianeuvontaan

Kuluttajien energianeuvonta

Kuluttajien energianeuvonta

Monet toimijat Suomessa antavat kuluttajille energianeuvontaa. Alle on koottu linkkejä eri toimijoista ja heidän energiakysymyksiin liittyvistä neuvontapalveluistaan.

Energianeuvontaa

Kysy energianeuvojalta Facebookissa

Motivan koordinoima valtakunnallinen energianeuvonta palvelee kuluttajia Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla. Voit laittaa yksityisviestin Messengerissä energianeuvojalle, joka vastaa asumisen energiakäyttöön, kestävään liikkumiseen ja kuluttamiseen, lämmitysjärjestelmiin ja uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin kysymyksiin. Energianeuvojat palvelevat arkisin klo 9-16 välillä. Palvelu on maksutonta.

Maakunnalliset energianeuvojat

Energiavirasto rahoittaa maakunnallista energianeuvontaa kaikissa Suomen maakunnissa.

 

Muita neuvontapalveluja

Korjaustieto

Ympäristöministeriön ylläpitämä korjausneuvojien verkosto ja neuvonnan tietopankki verkossa. Korjaustieto-palvelusta löydät tietoa kotien ja kiinteistöjen kunnossapitoon ja korjaamiseen. Asiantuntijoiden kokoama sisältö on tarkoitettu asukkaille, omistajille ja taloyhtiöille sekä kiinteistönhoidon ammattilaisille.

Suomen Omakotiliitto

Maksutonta neuvontaa jäsenille muun muassa rakennusteknisistä ja ikääntyvän asunnon muutostyön korjauksista.

Suomen Kiinteistöliitto

Neuvontapalveluja jäsenkiinteistöjen edustajille, myös energianeuvontaa.

Energiatehokkaasti.fi

Tietoa Neuvo2020 -järjestelmän energiapalveluista maatiloille, muun muassa Maatilan energiasuunnitelmasta sekä valtuutetuista neuvojista.

PRKK Peruskorjaamisen ja rakentamisen kehittämiskeskus ry

Pientalorakentamiseen ja remontointiin tarvittavaa tietoa ja koulutuksia. Henkilökohtaista neuvontaa, jäsenille. Koulutustapahtumia rakentajille, remontoijille ja taloyhtiöille. Osa maksuttomia, osa edellyttää jäsenyyttä.

Hengitysliitto – Hometalkoot

Ohjeita ja oppaita kosteusvaurioiden kartoitukseen sekä huolto-ohjeita kosteusvaurioiden välttämiseen Hometalkoot-verkkopalvelusta. Lisätietoa Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvontapalveluista löydät täältä.

Löydä sähkömies

Sähköalan ylläpitämä tietosivusto sähköturvallisuuden, energiatehokkuuden ja sähkön älykkään käytön edistämiseen kotitalouksissa. Palvelun kautta voit hakea myös sähköurakoitsijoita.

Vanhustyön keskusliitto - Korjausneuvonta

Vanhustyön keskusliiton 15 alueellista korjausneuvojaa avustavat sotainvalideja, veteraaneja ja muita ikääntyneitä ihmisiä asunnossa tarvittavien muutostöiden kartoittamisessa, suunnittelussa ja korjausavustusten hakemisessa. Tarvittaessa korjausneuvojat auttavat myös muutostyöt suorittavan urakoitsijan etsimisessä. Korjausneuvonta on maksutonta, remonttikulut asiakas maksaa itse.

Ota yhteyttä oman alueesi korjausneuvojaan. Korjausneuvojan palvelut asiakkaille ovat maksuttomia, mutta varsinaisten remonttien tekeminen on maksullista. Korjausneuvoja auttaa kuitenkin avustusten hakemisessa asuntojen muutostöiden toteuttamiseen.

Asiaa energiasta - kuluttajien energianeuvonta