Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki kutsuu rakennusalan yrittäjiä keskustelemaan rakennushankintojen kestävistä kriteereistä
 

Joensuun kaupunki kutsuu rakennusalan yrittäjiä keskustelemaan rakennushankintojen kestävistä kriteereistä

13.02.2024 12:50

Joensuun kaupunki haluaa, että toimitilarakentamisen investointihankkeissa huomioidaan ympäristö- ja vähähiilisyystavoitteet aiempaa paremmin. Hankkeille on tekeillä uusi toimintaohjeistus ja kaupunki kutsuu rakennusalan yrittäjät avoimeen markkinavuoropuhelutilaisuuteen keskustelemaan rakennushankintojen ympäristö- ja vähähiilisyyskriteereistä.

Uuden toimintaohjeistuksen kehittäminen linkittyy kaupungin tavoitteeseen olla ilmastopolitiikan edelläkävijä ja saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2025 mennessä. Hiilineutraali Joensuu 2025 on tavoite, jota toteutetaan koko kaupunkikonsernissa ja sen tytäryhtiöissä.

- Joensuun kaupungin ilmastotavoitteiden mukaisesti tilakeskus aikoo jatkossa kiinnittää erityistä huomiota talonrakennushankkeiden suunnittelija- ja urakoitsijapalveluiden hankinnoissa tarjoajien ympäristö- ja vähähiilisyysosaamiseen. Tämä edellyttää avointa vuoropuhelua markkinoilla olevista ratkaisuista sekä tiivistä yhteistyötä alan toimijoiden kanssa, toteaa tilakeskuksen johtaja Joni Sorjonen.

Markkinavuoropuhelu järjestetään avoimena keskustelutilaisuutena 26.2. klo 15:00 alkaen. Osallistua voi joko paikan päällä osoitteessa Torikatu 19 A, 3. krs tai Microsoft Teams -videokokouksen kautta. Ilmoittautumiset pyydetään tekemään 19.2. klo 15 mennessä täältä.

Linkin kautta voi ilmoittautua myös mukaan erilliseen, kahdenkeskiseen keskustelutilaisuuteen, joka pidetään maalis-huhtikuun aikana joko paikan päällä tai Microsoft Teams -videoneuvottelun kautta. Tapaamisten koordinoinnista vastaa ilmastoasiantuntija Aino Kangas (aino.kangas@joensuu.fi / 050 408 6052.).

Kutsu markkinavuoropuheluun ja tietopyyntö markkinavuoropuhelussa käsiteltävistä asioista löytyvät täältä: Cloudia Tarjouspalvelu

 

Lisätietoja:
Aino Kangas
Ilmastoasiantuntija / Ilmastokaupunki Joensuu 2025- hanke
aino.kangas@joensuu.fi
050 408 6052


Tilaisuuden järjestää Joensuun kaupunki ja Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hanke. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja Joensuun kaupunki.