Sisältöjulkaisija

angle-left Polkka oy sai kunniamaininnan ”Kuntien parhaat kiertotalousteot” -kilpailussa
 

Polkka oy sai kunniamaininnan ”Kuntien parhaat kiertotalousteot” -kilpailussa

30.09.2022 11:06

Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy palkittiin kiertotaloutta vauhdittavista toimenpiteistään ”Kuntien parhaat kiertotalousteot” -kilpailussa. Muita palkintojensaajia olivat Tampereen kaupunki, Lounais-Suomen jätehuolto, Lahden kaupunki ja Riihimäen kaupunki. Kilpailulla kannustettiin kuntia tarttumaan hyviin käytäntöihin, joilla voidaan edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä ja vähentää haitallisia luonto- ja ympäristövaikutuksia. Kilpailun järjestivät Suomen ympäristökeskus, Kuntaliitto ja Sitra. Palkitsemistilaisuus järjestettiin Kuntamarkkinoilla 14.9.2022 klo 14.45–15.45

Polkan tavoitteena on vuoteen 2025 mennessä puolittaa ruokahävikki vuoden 2017 tasosta ja vähentää päästöjä 5000 tCO2-ekv koko elintarvikeketjussa. Päästöjen arvioidaankin laskevan noin 4000 tonnia vuosittain. Ruokapalveluissa aiotaan myös lisätä kasvis-, luomu- ja lähiruokavaihtoehtoja.

Polkka tuottaa Joensuun kaupungin ruokapalvelut eli ateriat yli 50 päiväkotiin ja kouluun. Ruokahävikin vähentäminen on osa Joensuun kaupungin ilmasto-ohjelmaa ja hiilineutraaliustavoitetta vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää Polkan toimista ruokahävikin vähentämiseksi: Ruokahävikki puolitetaan Joensuussa vuoteen 2025 mennessä