Asset Publisher

angle-left Pyhäselän Oma Osuuskunta
 

Pyhäselän Oma Osuuskunta

Pyhäselän Oma Osuuskunta liittyi Joensuun ilmastokumppanuusverkostoon 5.7. allekirjoittamallaan sitoumuksella. Osuuskunnan päätoimiala on liikkeenjohdon konsultointi. Osuuskunta ja sen yhteydessä toimivat tytäryhtiöt harjoittavat rakennuttamistoimintaa, kiinteistöjen ja liiketilojen myyntiä ja vuokrausta sekä sijoitustoimintaa. Lisäksi osuuskunta jakaa avustuksia kaksi kertaa vuodessa maakunnan mikroyrittäjille, opiskelijoille, urheilijoille, järjestöille sekä yhdistyksille.

Osuuskunnan toiminnoissa pyrimme edistämään ekologisuutta ja esimerkiksi rakennuttamistoiminnoissa pyrimme kohti täydellistä hiilineutraaliutta. Pyhäselän Oma Osuuskunnan toimitusjohtaja Anu Louhelainen kertoo.

Ilmastositoumuksessaan Pyhäselän Oma Osuuskunta sitoutuu noudattamaan seuraavia toimenpiteitä ja tavoitteita:

  • Pienennämme uudisrakennuskohteiden hiilijalanjälkeä huomioimalla suunnittelu- ja rakennusvaiheessa purkumateriaalien hyötykäyttö, rakennusmateriaalien kasvihuonekaasupäästöt, energiatehokkuus ja uusiutuvan energian ratkaisut, kestävää liikkumista edistävät logistiset ratkaisut sekä viherelementtien rakentaminen.
  • Kestävyyskriteerit (esim. ilmasto-, energia-, kiertotalouskriteerit) huomioidaan vuonna 2025, 25 %:ssa ja vuonna 2030 35 %:ssa sijoituksissa. Etsimme aktiivisesti sijoitusmahdollisuuksia uusiutuvan energian hankkeisiin.

Lisätietoja Pyhäselän Oma Osuuskunnan nettisivuilta.