Teot leipäteksti Joensuussa teemme ilmastotekoja

Joensuussa teemme ilmastotekoja

Jokainen ilmastoteko on tärkeä, oli se sitten suuri yritysinvestointi tai arkinen teko, jota ei ole osannut kuvitella ilmastoteoksi.

Teot ilmaston hyväksi säästävät rahaa, energiaa ja ympäristöä. Samalla käytät valtaasi ja luot muutokselle mahdollisuuden.

Katso millaisia tekoja Joensuussa teemme!

Навигация по категориям

Публикатор

angle-left Joensuun Vesi lisäsi aurinkosähkön käyttöä
 

Joensuun Vesi lisäsi aurinkosähkön käyttöä

Syyskuussa 2020 Joensuun Vesi lisäsi Kerolankankaan alkalointilaitoksen katolle 400 aurinkopaneelia. Omavaraisesti tuotettu aurinkosähkö kattaa noin kuudesosan laitoksen sähkönkulutuksesta ja siten pienentää vuosittaista sähkölaskua noin 10 000 euroa.

Laitoksen arvioitu sähköenergian kulutus on peruskorjauksen ja laajennukseen jälkeen on noin 600 000 kWh vuodessa. Aurinkovoimalan laskennallinen tuotto vuositasolla on reilu 110 000 kWh. 

Alkalointilaitoksella raakavesi puhdistetaan juomakelpoiseksi ja sen pH luku tasapainotetaan vesiputkille sopivaksi. Aurinkovoimalalla tuotettu energia menee suoraan laitoksen käyttöön, eli sieltä johdettavan juomaveden käsittelyyn, pumppaamiseen, ohjaamiseen sekä tietysti veden ja laitoksen lämmitykseen ja valaistukseen.