Innehållspresentatör

angle-left Kysely etätöiden tekemisestä on avattu kunta-alan työntekijöille
 

Kysely etätöiden tekemisestä on avattu kunta-alan työntekijöille

06.04.2020 08:33

Joensuun kaupunki on avannut kyselyn, jolla selvitetään, kuinka laajasti etätöitä tehdään sekä mitkä ovat etätyön hyödyt ja ongelmakohdat töiden tekijöille. Kysely on tarkoitettu Pohjois-Karjalan maakunnan kunta-alan työntekijöille.

Kysely liittyy Kokeileva kaupunkiseutu Joensuu -hankkeeseen, jossa edistetään ja kehitetään etätyötä. Kaupunki on saanut hankkeseen ympäristöministeriön rahoituksen. Kyselyssä huomioidaan, miten etätöitä on tehty ennen COVID-pandemiaa ja selvitetään, miten etätöitä mahdollisesti haluttaisiin tehdä taas kokonaistilanteen normalisoiduttua.  

Tämän vuoden syyskuussa alkavassa hankkeessa tuodaan esiin etätyön moninaisuutta. Hankkeessa kokeillaan etätöiden tekemistä virkatyöaikojen ulkopuolella, kokeillaan miten asiakaspalvelua voidaan hoitaa etäyhteydellä sekä kunnan tyhjien tilojen tehokkaampaa hyödyntämistä etätyötiloina.

Etätöiden tekeminen voi olla myös oiva keino vähentää liikenteestä aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä, ja siten parantaa ilmanlaatua ja hidastaa ilmastonmuutosta.

Rahoituksen kokonaissumma on 50 000 euroa ja sen myöntää Suomen ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelma.

Etätyökysely on päättynyt. Kyselyn tuloksia tullaan julkaisemaan myöhemmin.

Lue lisää Kokeileva kaupunkiseutu Joensuu -hankkeesta