Innehållspresentatör

angle-left Ryhtyisitkö lintujen talviruokintakummiksi?
 

Ryhtyisitkö lintujen talviruokintakummiksi?

17.10.2022 12:06


Talvilinturuokinnan tarkoitus on tarjota paikkalinnuille ruokaa myös talven kylminä kuukausina ja tehdä lintulajeja tunnetuksi kaupunkilaisille.

Joensuun kaupungin ympäristönsuojeluyksiköllä on kaksi ylimääräistä ruokinta-automaattia, jotka haluaisimme sijoittaa paikkoihin, joissa lintuja voisivat seurata kaikki halukkaat. Ympäristönsuojeluyksikkö lainaa ruokinta-automaatin ja antaa kaksi säkillistä auringonkukan siemeniä ruokkijalle (2 x 15 kg). 

Jos ruokinnan aloittaminen kiinnostaa, niin ota yhteyttä Joensuun kaupungin ympäristönsuojeluun puh. 050 376 8584, ymparistonsuojelu@joensuu.fi

Jos halukkaita on enemmän kuin kaksi, katsotaan ensin millaiselle paikalle automaatti tulisi ja sen jälkeen arvotaan automaatit kiinnostuneiden kesken.

Ohjeita talviruokinnan aloittamiseen:

  • Talviruokinnan sopiva aloitusaika on, kun maa jäätyy tai peittyy lumeen.
  • Aloitettua talviruokintaa pitäisi jatkaa yhtäjaksoisesti aina siihen asti, kunnes keväällä maa on paljas ja sula.
  • Huolehdi myös ruokintapaikan puhtaudesta eli siivoa pudonneet siemenet ja kuoret välillä maasta ja laita ne kompostiin tai pensaiden alle, niin etteivät ne jää kasaksi ruokintapaikalle.
  • Vinkkejä ruokintaan ja siihen mitä ruokinnalle kannattaa laittaa löytyy internetistä hakusanalla lintujen talviruokinta