Innehållspresentatör

angle-left Taito Pohjois-Karjala ry
 

Taito Pohjois-Karjala ry

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto sai uuden jäsenen, kun mukaan liittyi Taito Pohjois-Karjala ry. Yhdistyksen toiminnan keskiössä on Joensuussa sijaitseva Taitokortteli sekä käsityökulttuuritoiminta, kuten käsityöneuvonta ja kädentaitokurssit. Taito Pohjois-Karjala tekee työtä käsityön ja käsityöyrittäjyyden profiilin ja imagon nostamiseksi.

– Taito Pohjois-Karjala ry:n ylläpitämä Taitokortteli on tärkeä paikalliselle käsityökulttuuritoiminnalle ja käsityöelinkeinoyrittäjille sekä merkittävä matkailutoimija Joensuussa yli neljännesmiljoonalla vuosittaisella kävijällä. Kulttuurimatkakohteena Taitokorttelille on tärkeää profiloitua vastuulliseksi toimijaksi. Ilmastokumppanuus on hyvä tapa lähteä pohtimaan omia toimintatapojamme tästä näkökulmasta, kertoo Tuija Tekin Taito Pohjois-Karjala ry:stä.

Myös monet yhdistyksen järjestämät tapahtumat kuten Wanhan kaupungin päivä ja Langan virtaa ovat paitsi kunnianosoituksia kädentaidoille, myös kestävälle kuluttamiselle ja kierrättämiselle.

Ilmastositoumuksessaan Taito Pohjois-Karjala ry sitoutuu noudattamaan seuraavia toimenpiteitä ja tavoitteita:

  • Edistämme Joensuun kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä
  • Vaalimme pohjoiskarjalaista käsityötä ja kädentaitoa lisäämällä käsityötuotteiden arvostusta sekä kannustamalla tuotteiden huoltoon ja korjaukseen
  • Siirrymme ympäristömerkittyihin tuotteisiin mm. pesuaineiden ja wc-paperien osalta
  • Perustamme ympäristötiimin osaksi johtoryhmäämme
  • Selvitämme mahdollisia ympäristösertifikaatteja ja -järjestelmiä ja sitoudumme sellaisen käyttöönottoon seuraavan 3 vuoden kuluessa.
  • Seuraamme toimenpiteiden etenemistä ja viestimme saavutuksistamme ilmastokumppaneille ja muille sidosryhmillemme.

–  Hienoa, että ilmastokumppanuus koetaan luontevaksi tavaksi lähteä kehittämään omaa ilmastotyötä. Taito Pohjois-Karjala ry:n ja Taitokorttelin liittyminen osaksi Joensuun ilmastokumppanuusverkostoa lisää myös verkoston näkyvyyttä paitsi kaupunkilaisten, myös Joensuussa vierailevien ihmisten keskuudessa, toteaa Joensuun kaupungin ilmastokoordinaattori Tuuli Hyppänen.

Taito Pohjois-Karjala ry:n toiminnanjohtaja Tuija Tekin allekirjoitti ilmastositoumuksen 1. joulukuuta 2023.