Innehållspresentatör

angle-left Fillaritori-tapahtuma kannustaa autoilemaan vähemmän ja pyöräilemään enemmän
 

Fillaritori-tapahtuma kannustaa autoilemaan vähemmän ja pyöräilemään enemmän

21.09.2023 12:58

Joensuun kaupunki ottaa osaa Euroopan liikkujan viikkoon ja järjestää perjantaina 22.9. ja lauantaina 23.9. pyöräilyyn kannustavan Fillaritori-tapahtuman Joensuun torilla. Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen.

Perjantaina liikkujan viikon Auton vapaapäivänä työ- ja koulumatkapyöräilijöille on tarjolla pientä purtavaa ja aamukahvit torin kulmalla, Siltakadun ja Kauppakadun risteyksessä klo 7.30 alkaen. Lisäksi tarjolla on pieniä pyörän huoltotoimenpiteitä, joita Taitamo Joensuu toteuttaa maksuttomasti kello 13 saakka. Joensuun Hikoiluagentilta taas voi saada vinkkejä pyöräilijän ajoasentoon ja pyörän säädöt voidaan laittaa kuntoon jo paikan päällä.

Climate Joensuu on lauantaina mukana Fillaritori tapahtumassa ja pisteellämme pääsee kokeilemaan kirjastosta lainattavissa olevia kuormapyöriä ja halutessaan pohtimaan omia liikkumisvalintojaan ilmaston näkökulmasta. Torilta lähtee myös maksuton opastettu pyöräilykierros Muraaleja ja taideteoksia, jonka toteuttaa Joensuun Matkailuoppaat ry. Osallistuja tarvitsee mukaansa oman pyörän ja kypärän. Lisäksi torilla pääsee tutustumaan uutuussähköpyöriin ja osallistumaan räpätintyöpajaan sekä erilaisiin leikkeihin ja ajotaitohaasteisiin. Tapahtumassa kuullaan myös musiikkia DJ KerOnen soittamana. 

 Euroopan liikkuvan viikosta on luettavissa lisää: https://www.motiva.fi/ratkaisut/kestava_liikenne_ja_liikkuminen/euroopan_liikkujan_viikko