Joensuussa teemme ilmastotekoja

Joensuussa teemme ilmastotekoja

Jokainen ilmastoteko on tärkeä, oli se sitten suuri yritysinvestointi tai arkinen teko, jota ei aina ole osannut edes kuvitella ilmastoteoksi. Teot ilmaston hyväksi säästävät rahaa, energiaa ja ympäristöä. Samalla käytät valtaasi ja luot muutokselle mahdollisuuden.

Katso millaisia tekoja me Joensuussa teemme!

Asset Publisher

angle-left Tutustu lintujen talviruokintaan ympäri Joensuuta
 

Tutustu lintujen talviruokintaan ympäri Joensuuta

18.11.2022 11:32

Talviruokinta tarjoaa linnuille tärkeää ravintoa vuoden kylmimpinä kuukausina. Joensuun kaupunki lahjoitti talviruokinta-automaatit Pyhäselän kirjastolle, Heinävaaran kyläyhdistykselle ja Tuupovaaran Ullakolle. Kaupunki haki kolmea "talviruokintakummia", joiden joukosta valittiin sopivimmat tahot ylläpitämään kaupungin lahjoittamia ruokinta-automaatteja ympäri Joensuuta.

Lintujen talviruokinnan saloihin voit tutustua eri puolilla Joensuuta:

1) Pyhäselän kirjastolla (osoite: Opettajanpolku, 82200 Hammaslahti). Pömpeliksi nimettyä ruokinta-automaattia ja talvilintuja voi tiiraillla suoraan Pyhäselän kirjaston ikkunoista. Tulevan talven aikana kirjastolaiset aikovat ruokkia lintuja yhdessä lasten kanssa ja opettaa heille kirjojenkin avulla myös muutaman uuden lintulajin.
2) Tuupovaaran Ullakolla (osoite: Onnelankuja 5, 82730 Tuupovaara). Vuonna 1907 rakennetussa entisessä kansakoulussa on käsityöläisten myymälä, suutarimestarin liike, Joensuun kaupungin Olohuone sekä esiintymis- ja näyttelytila kylän käyttöön. Tuupovaaran Ullakko - joensuu.fi
3) Heinävaaran kyläyhdistys Liiterin kyläalueella K-Market Marjuskaa vastapäätä.